Tengeren az álomhajó

Tengeren az álomhajó


Január 27-én Miami-ból első útjára indul a Royal Caribbean Cruises által tervezett Icon of the Seas nevű hajó. Jelenleg az utolsó simításokat, ellenőrzéseket végzik, a kikötőben a legénység már javában dolgozik azon, hogy minden a tervek szerint alakuljon. Az 1,5 milliárd értékű Icon of the Seas a világ legnagyobb tengerjáró hajója, ötször nagyobb, mint a Titanic.


 A hajó belülről olyan, mint egy város. A fotó forrása: Royal Caribbean


Miamiból indul hódító útjára az Icon of the Seas. A fotó forrása: Royal Caribbean


A fedélzeten negyven bár és étterem közül lehet választani, van olyan, ahol bármilyen turmixot megkóstolhatunk, de az éttermek egyikében nyolcfogásos élvezeteket kínálnak. Az amerikaiak nagy kedvence, a Starbucks sem hiányozhat, természetesen. Van Music Hall, ami nem más, mint nappal egy kétszintes koncerthelyszín, éjszaka pedig éjszakai klub. Van egy 2000 néző befogadására alkalmas színház is, ami az Óz, a nagy varázsló előadást kínálja a látogatóknak. Van komikus klub, egy jazz and blues bár, de jégpálya is, így akik szeretnek, akár korcsolyázhatnak is. Mászófal, minigolf pálya és hinta is várja az utasokat. A legjobb viszont az, hogy egy SeaPlex elnevezésű sportközpontot is létesítettek a hajón, ahol görkorcsolyázni, asztaliteniszezni, trapézon gyakorlatokat végezni, videojátékozni, vagy éppen dodzsemezni is lehet, a listát természetesen folytatni lehetne mindenféle érdekességgel.


Az utasok választhatnak a számukra megfelelő étkezési lehetőségek közül. A fotó forrása: Royal Caribbean


Január 27-én indul a luxushajó. A fotó forrása: Royal Caribbean


A szörfözést is kipróbálhatjuk, az úgynevezett The FlowRider segítségével, amivel tökéletes hullámokat teremtenek. De ennél sokkal-sokkal több szórakozási lehetőséget kínál az óriás hajó. További élmények közé tartozhat a hatalmas tengeri vízipark, vagyis a Thrill Island, amely lehetőséget biztosít arra, hogy csúszdázz a tengeren. Hét medence, kilenc pezsgőfürdő is várja az utasokat.


Az Icon of the Seas a világ legnagyobb tengeri víziparkjának ad otthont. A fotó forrása: Royal Caribbean


A legérdekesebb látványnak bizonyul egy hatalmas kupola, az Aquadome, ami 700 üveglapból áll. Napközben innen kiláthatunk a tengerre, míg éjszaka ez a rész az AquaTheatre-nek ad otthont, vagyis egy olyan színháznak, ahol a színpadra a magasból víz ömlik le, miközben cirkuszi stílusú előadások zajlanak.

Van a hajón egy park is, a Central Park, itt egyébként valódi fák vannak, 33 500 növénnyel, így természetes környezetben lehet pihenni.


A Central Parknak köszönhetően olyan érzésünk lesz, mintha nem is hajón lennénk. A fotó forrása: Royal Caribbean


Az Icon of the Seas és a Titanic méretbeli különbsége

Amikor 1912 áprilisában a Titanic elindult az első és egyetlen útjára, ez volt a valaha épített legnagyobb hajó. Hossza 269 méter, szélessége 28 méter, összsúlya pedig 46 328 tonna. Kilenc fedélzeten fogadták az utasokat. 3547 fő fért el a hajón, de ennél jóval kevesebben tartózkodtak a fedélzeten, amikor a végzetes útra indult.

Az Icon of the Seas ötször nagyobb, mint a Titanic. Hosszúsága 365 méter, magassága pedig 56 méter, ez kb. egy 30 emeletes busz magasságának felel meg, összsúlya pedig 250 800 tonna. 20 fedélzeten 7600 vendéget tudnak fogadni.


Az úszó szálloda 7600 utas befogadására képes. A fotó forrása: AP Photo/Miguel J. Rodriguez Carrillo

 

Nem olcsó utasnak lenni

Különféle csomagok léteznek, s ez függ attól is, hogy mikor szeretnél utazni, és hol.

​A legolcsóbb a szeptemberi út 1482 font/fő hét éjszakás tartózkodásért egy belső kabinban, ez nagyjából 630 000 Ft utasonként. A lakosztály jóval drágább, szeptemberben személyenként 2694 fontot (1 millió 200 ezer Ft), márciusban pedig 6041 fontot (2 és fél millió Ft) kérnek el az útért.

De a lakosztályok nem a legdrágább lehetőségek, mert az utasok háromszintes, nyolc férőhelyes családi házban is megszállhatnak. A közlekedés pedig minden gyermek álma, hiszen lépcső helyett csúszdával van felszerelve. Ennek költsége egy teljes hétre 70 000 font, vagyis 29 millió Ft.

 

Az árak személyenként 1482 fonttól kezdődnek (Kép: AP) 

 

Milyen útvonalon halad az Icon of the Seas?        

Az Icon of the Seas hét éjszakás körutazásokat szervez a Karib-tenger keleti és nyugati részén, és ezeken egész évben részt lehet venni. Különböző útvonalakon hajózzák körbe a Karib-térséget. Miami-ból indulnak és aki oda-vissza jegyet vált, az oda is tér vissza, de lesznek megállók Puerto Ricóban, Mexikóban, és a Dominikai Köztársaságban is.


Szép a kilátás a hajóról. A fotó forrása: AP


A világ legnagyobb hajója útra készen áll. A fotó forrása: Royal Caribbean

                                          

Milyen hosszú az utazás?         

Ez nem kilenc hónapos körút, mindössze egy hét alatt elköltheted a teljes vagyonodat. Minden út hét napig tart ugyanis – bár a vendégek igény szerint foglalhatnak oda-vissza körutazást.

 

 

Forrás:

metro.co.uk

Képek: Royal Caribbean

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkajánló

További cikkek »