Szépek, szinglik és …. BOLDOGOK

Szépek, szinglik és …. BOLDOGOK


Egy olyan világban élünk, amelyben ha valaki kicsit másként szeretne élni, mint ami a megszokott, akkor azonnal megszóljuk, úgy alkotunk róla véleményt, hogy valójában semmit sem tudunk róla. A társadalmi elvárások folyton ránk erőltetnek egy szokást, egy véleményt, amit illik mindenkinek betartania. Néhány éve egy nő azt mondta nekem, hogy: "a nőknek kell egy férfi, aki gondoskodik róluk, és nem normális az, ha valaki egyedül akar maradni". Hát bocsánat, de apukám már van, felnőtt "gyereket" pedig nem szeretnék. Amúgy ő azóta elvált. Úgy tűnik, mégsem kapta meg a megfelelő "gondoskodást".

Az ember társas lény.

Egy nő akkor tud igazán kiteljesedni, ha férjhez megy és gyereket szül.”

Jobb egy nem tökéletes kapcsolatban élni, mint egyedül.”

Annyiszor halljuk már ezeket a betanult és ezerszer ismételgetett szövegeket, hogy a legtöbbünk el is hiszi, hogy így van. Pedig valaki tudatosan dönt úgy, hogy szingli marad. De az, amikor egy egyedülálló nő – és NEM magányos – boldog, az annyira bosszantó sokak szemében, hogy elképzelni sem tudják, hogy ez megtörténhet.

Napjainkban egyre többen vagyunk, akik TUDATOSAN választjuk a szingli létet. Én például pár évvel ezelőtt jöttem rá arra, hogy mennyivel jobban érzem magam egyedül, mint egy kapcsolatban. Igen, ebből rájöhettél kedves Olvasóm, hogy én is a szinglik táborát erősítem. Pontosabban a boldog szinglikét. Hiszem azt, ha az ember egyedül nem boldog, akkor mással sem lesz az. Ezért először meg kell tanulnunk egyedül is jól érezni magunkat, szeretni azt, akik vagyunk, hiszen csak úgy tudunk boldogságot és szerelmet adni másnak is, ha magunkat is szeretjük.

Az egyedülállóknak naponta meg kell küzdeniük olyan tapintatlan kérdésekkel, hogy miért szinglik még mindig? Ha röviden, és udvariatlanul akarnék válaszolni erre a kérdésre, akkor azt felelném, hogy „csak”, vagy hogy „semmi közöd hozzá”, ami egyébként igaz is. De ehelyett jobb ötletem támadt. Összegyűjtöttem olyan gyönyörű, sikeres szingli nőket a sztárvilágból, akik bosszantó módon még boldogok is. Ők nem a szomorú véletlennek köszönhetik, hogy egyedül vannak, hanem ezt az életet választották. Az idő pedig őket igazolta. Mert az elvárások ellenére a választás mindenki számára lehetséges akkor is, ha másnak más erről a véleménye. Te döntöd el, hogy családot alapítasz, vagy egyedülállóként éled az életedet… mindkét esetben: BOLDOGAN.

 

10 híres nő következik, aki egyedülálló, de ettől függetlenül minden áldott nap boldog. Az ő példájuk bizonyítja, hogy ez lehetséges.

 

1. Diane Keaton    

A fotó forrása: MICHAEL TRAN/AFP/East News

 

Diane Keaton 35 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy nem randevúzik többet. Persze elhangzott a kérdés, hogy Miért? Erre ő azt felelte, hogy nincs megfosztva a férfiak figyelmétől, továbbra is vannak barátai, és érdeklődnek iránta. De szerelmi érdeklődésre nincsen szüksége. 50 év alatt számos sztárkollégájával folytatott viszonyt: szerelmi és szakmai téren a mai napig jó tanácsokkal látja el fiatalabb kolléganőit. Woody Allennel az 1970-es évek nagy részét együtt töltötte, és máig jó barátságban vannak. Őt Warren Beatty követte, de Al Pacino még kezdő színészként kezdeményezett viszonyt Keatonnal. A Keresztapa-trilógia forgatásai alatt, kisebb szünetekkel, de együtt éltek. Jack Nicholsont a Minden végzet nehéz című közös filmjük forgatásán bűvölte el a színésznő. Ugyanennek a filmek köszönheti Keaton a kalandját Keanu Reevesszel is, ám ezt az affért hevesen igyekeztek tagadni.

Diane sosem ment férjhez, de ez számára sosem jelentett problémát. A színésznő ugyanis úgy gondolja, hogy nem a kapcsolati státusz határozza meg az embert. "Emlékszem, fiatal koromban nevetséges módon őszintén hittem abban, hogy találok valakit, akivel halálomig együtt élek majd. Soha nem tudtam túl sokáig alkalmazkodni egy férfihoz, viszont szeretni nagyon tudtam. Ha mindannyiszor férjhez mentem volna, amikor megkérték a kezem, most talán én tartanám a válási rekordot az Államokban. Viccet félretéve, a fő gond a bizalom. Soha nem bíztam senkiben annyira, hogy hozzákössem az életem. De nem hiszem, hogy attól, hogy nem vagyok házas, attól rosszabb az életem.”  Diane Keaton sosem szült gyereket, azonban kettőt örökbefogadott: Dexter (1996) és Duke Keatont (2000).

 

2. Linda Evangelista

A fotó forrása: Piovanotto Marco / ABACA / Abaca / East News

 

A világ egyik legszebb nője a felesége volt: Gerald Marienek az Elite magazin igazgatójának (1987-1993), Kyle MacLachlan színésznek (1992-1998), a francia labdarúgónak, Fabien Bartheznek (1998-2000), az olasz olaj mogulnak Ugo Brachetti Perettinek (2003-2004), és Paolo Barillának (2005). 1999-ben, hat hónapos terhesen elvetélt, emiatt depresszióba esett. 2006-ban megszületett fia Augustin James Evangelista, akinek az apja François-Henry Pinault francia milliárdos.

Linda nem tagadja, hogy egy ideje már egyáltalán nem randevúzik, valószínűleg a fenti tapasztalatok nem voltak túl pozitívak az életében. A modell többször is beszélt már arról, hogy egyáltalán nincs romantikus élete, de azt is bátran bevallotta, mindenféle szégyenkezés nélkül, hogy miért döntött úgy, hogy inkább szingli marad: „Nem akarok többé lefeküdni senkivel. Nem akarom hallani azt, hogy valaki mellettem lélegzik.”

 

3. Jenna Ortega

A fotó forrása: Richard Shotwell / Invision / East News

 

Bár ő még nagyon fiatal – mindössze 21 éves –, de már most is úgy gondolja, hogy a szerelmi élet nem fontos számára annyira, mint a karrierje. Amikor az újságírók nemrég megkérdezték Jennát, hogy jár-e valakivel, azt mondta, hogy jelenleg nem, inkább kiélvezi az egyedülálló élet minden örömét. A színésznő annyira elégedett jelenlegi életével, hogy nem is keresi a férfiak társaságát. Saját bevallása szerint nem is gondol a szerelemre, magát inkább munkásemberként képzeli el.

 

4. Jennifer Aniston

A fotó forrása: Fati Sadou / ABACAPRESS.COM / Abaca / East News

 

Jennifer Aniston kétszer házasodott meg, de több kapcsolata is volt, amiről a média rendszeresen beszámolt. Korábban Adam Duritz, John Mayer zenészeknek, majd Paul Rudd és Tate Donovan színészeknek volt a párja. Magánélete akkor került a figyelem középpontjába, amikor összejött Brad Pitt-tel. Ezt a kapcsolatot a sajtó nagy érdeklődéssel figyelte. 2000. július 29-én összeházasodtak, pazar lakodalmat tartottak Malibun. Később 2005. január 7-én a házaspár külön költözött, majd 2005. március 25-én a színésznő beadta a válókeresetet. A válást 2005. október 2-án mondta ki a bíróság. Brad Pitt után a színésznő Vince Vaughnnal jött össze. 2006 decemberében szakítottak. 2011 májusában Aniston kapcsolatot kezdett Justin Theroux forgatókönyvíróval és színésszel, aki 2012 augusztusában eljegyezte a színésznőt, majd 2015. augusztus 5-én házasságot kötöttek, de 2018. február 15-én elváltak.

A rossz tapasztalatoknak köszönhetően jött rá Jennifer arra, hogy a boldogságnak különböző szintjei vannak, és ezeket mindenki másként éli meg. Valaki családban, valaki pedig egyedül érzi jól magát, ezzel pedig semmi probléma nincs. „Nem kell házasoknak vagy anyáknak lennünk ahhoz, hogy teljes emberek legyünk. Mi magunk tervezhetjük meg a saját életünket, és dönthetjük el, hogy melyik utat választjuk.

 

5. Sharon Stone

A fotó forrása: Balkis Press / ABACA / Abaca / East News

 

1984-ben Michael Greenburg televíziós producer felesége lett, de három év múlva elváltak. Ezután csak 1998-ban ment nőül Phil Bronstein szerkesztőhöz, de ez a házasság is válással végződött hat évvel később. Három adoptált fia van. 2001-ben stroke-ot kapott, ami azóta is hatással van mind a szakmai karrierjére, mind a magánéletére.

A gyönyörű Sharon Stone nemrég elárulta, hogy nem akar többé kapcsolatban élni, mert szerelmi drámák nélkül sokkal könnyebbé és nyugodtabbá vált az élete. Bevallotta, hogy sok férfi barátja van ugyan, de véleménye szerint, ami a párkapcsolati érzelmi érettséget illeti, a férfiak és a nők eltérő szinteken vannak. „Abbahagytam a randevúzást. Egyszerűen úgy látom, hogy a férfiak nem őszinték, és nem érdemlik meg az időmet. Jobban élvezem azt, ha egyedül vagyok, vagy ha a gyerekeimmel és a barátaimmal lehetek. Nincsen szükségem még egy gyerekre” – utalva utolsó mondatával arra, hogy a férfiak túlságosan gyerekesen viselkednek, ami sok esetben igaz is.

 

6. Chelsea Handler

A fotó forrása: Jordan Strauss / Invision / East News

 

A stand-up komikus és televíziós műsorvezető, Chelsea Handler magánélete rendkívül zűrzavaros volt, sokszor került az újságok címlapjára. Talán ennek köszönhetően jött rá arra, hogy az embernek nem kell valakivel együtt élnie, hogy boldog legyen. Ő maga rendkívül élvezi azt, hogy egyedül lehet. „Rengeteg partnerem volt, és volt egy-két házassági ajánlatom is, és ezekben a kapcsolatokban mély és intenzív érzelmeket éltem át. Miután azonban a szingliség mellett döntöttem, boldogan foglalom el az asztalt az élet éttermében.” Chelsea biztosan tudja, hogy egy nőnek nem kell kapcsolatban lennie senkivel azért, hogy sikeresnek és boldognak mondhassa magát. „Ha legközelebb látsz egy nőt egyedül, ahelyett, hogy azt kérdeznéd tőle, hol van a barátja, vagy a férje, gratulálj neki, amiért önállóan, segítség nélkül is felért a hegy tetejére, és ehhez nem volt szüksége arra, hogy az ujján aranygyűrű csillogjon, ami valószínűleg súlyként nehezedne rá.”

 

7. Khloé Kardashian

A fotó forrása: Invision / Invision / East News

 

Khloé 2009 szeptemberében feleségül ment a kosárlabdajátékos Lamar Odomhoz, ezután Khloé elhagyta középső nevét (Alexandra), felvette férje nevét és a Khloé Kardashian Odom nevet használta. 2013 decemberében Khloé beadta a válópert. 2015 októberében Lamar Odom kórházba került, amikor eszméletlenül találták meg egy nevadai bordélyban, négy napig kómában volt. Amikor felébredt, Khloé visszavonta a válási kérelmet. A People Magazin-nak tett nyilatkozatában elmondta, hogy nem békültek ki, csak visszavonta a válási kérelmet, hogy döntéseket tudjon hozni Lamar nevében. A válást végül 2016 decemberében mondták ki. Miután Khloé elvált Lamar Odomtól, egy másik kosárlabdázóval, Tristan Thompsonnal létesített viszonyt. 2018. április 16-án megszületett egyetlen közös gyermekük, True Thompson, de Kardashian és Thompson már a terhesség alatt szakítottak, miután kiderült, hogy Tristan Thompson Kylie Jenner legjobb barátnőjével, Jordyn Woods-szal csalta meg Khloé-t.

Amikor kisfia pár hónapos volt, akkor döntött a szingliség mellett. Nem keres kapcsolatot, kitölti őt az anyaság érzése, és ehhez nincs szüksége társra. „Kinek van ideje egy férfira? Van egy 6 hónapos babám, és True és én betegesen függünk egymástól. Imádom őt” – osztotta meg korábban Khloé.

 

8. Emma Watson

A fotó forrása: AFP / EAST NEWS

 

Emma Watson azoknak a társaságát erősítette korábban, akik nem hisznek a „boldog szinglikben”. Azt hitte, ez csak egy hazugság, ilyen egyszerűen nem létezik. Aztán betöltötte a 30. életévét úgy, hogy még nem ment férjhez és gyerekeket sem szült. A társadalmi nyomás pedig rá háromszorosan nehezedett, mint a hétköznapi emberekre, hiszen állandóan írnak róla az újságok, és ő híres emberként nem valósította meg azt, amit illik, és amit minden nőnek kötelező lenne véghezvinnie. Időközben pedig rájött, hogy nem kell semmiféle kapcsolati státuszban lennie, hogy élvezze az életet. „Sokáig tartott, míg ezt megértettem, de nagyon boldog vagyok, hogy egyedülálló lehetek. Én úgy hívom ezt, hogy önmagam partnere vagyok.”

 

9. Teri Hatcher

A fotó forrása: Guerin Charles / ABACA / Abaca / East News

 

1985–1988 között Richard Dean Andersonnal járt. 1988. június 4-én hozzáment első férjéhez, Marcus Leitholdhoz. A frigy egy évig tartott, 1989-ben elváltak útjaik. Második házasságát Jon Tenney színésszel kötötte 1994. május 27-én. Gyermekük, Emerson Rose 1997. november 10-én született. 2003 márciusában Teri másodszor is elvált.

Teri 55. születésnapja betöltése után árulta el az újságíróknak, hogy szingli nőként érzi magát a legjobban. „Nagyon régóta vagyok egyedülálló, de nem vagyok magányos. Szeretném, ha az emberek nem a magányra gondolnának, amikor szingli nőkről esik szó. Ez egy bélyeg, és el kell tüntetni ezt a megbélyegzést” – mondta a színésznő korábban. Mivel ő maga is tapasztalt a témában, ezért bátorít minden nőt arra, hogy nyugodtan válassza a szingli létet, teljesen mindegy, hogy volt-e előtte házas, vagy sem. „Sok nő a válás után nem megy újra férjhez. Ez sokak szemében lehangoló, de valójában nem kéne, hogy az legyen. Hiszen sok nő nemcsak egyedül él, de még boldogul is. Erősek, pénzt keresnek, karriert építenek, egészségesek, utaznak. Legyél akkor is büszke magadra és az életedre, ha nem élsz kapcsolatban.”

 

10. Fran Drescher

A fotó forrása: VALERIE MACON / AFP / East News

 

Frant azért hagytam fent a listán, mert ő az, aki a leginkább hasonlít az olyan hétköznapi, egyszerű életet élő háziasszonyra, aki a társadalmi nyomásnak köszönhetően értéktelennek hiszi magát, ha nem teljesíti azt, amit elvárnak tőle. Fran sok éven keresztül félelemben élt, attól rettegett, hogy egyedül marad. A színésznő 15 évesen (1972) találkozott későbbi férjével, Peter Marc Jacobsonnal, akihez 1978-ban ment feleségül. 1996-ban különvált férjétől, és később bevallotta, hogy Peter Marc Jacobson homoszexuális. Később Shiva Ayyadurai (2014 – 2016. szeptember) volt a házastársa, de vele nem tartott sokáig a kapcsolat. Fran éveket dolgozott azon, hogy elfogadja magát, és ne függjön többé a kapcsolataitól, s hogy a boldogságot képes legyen egyedül is megélni. „Azt hiszem, a társfüggőség nagy akadály volt az életemben, amelyet le kellett győznöm. Személyiségfejlődésen kellett keresztülmennem, de ez egy nagyszerű utazás volt, és még most is tart, és már nem érzem úgy, hogy mindenképpen szükségem van valakire, aki a társam lehet, hiszen jól el vagyok magamban is … ez egészen jól megy” – árulta el a híresség.

 

 

Forrás:

brightside.me

wikipedia

Felső kép: pixabay.com (A képen Charlize Theron látható, aki szintén szingli egy ideje, habár róla a cikkben nem esik szó.)

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkajánló

További cikkek »