Pigcassó, a festő


Ismerd meg Pigcassót, a világ első disznóművészét, akinek festményét aukción több mint 20 000 euróért adták el.

Egy napon Joane Lefson a vágóhídról kimentett egy egyhónapos kismalacot. Hamar ráébredt arra, hogy az állat különleges, mivel egy dél-afrikai szentélyben ecsetet ragadott, és elkezdett festeni. Mindezt szabad akaratából tette.

A disznó – akit valószínűleg a festő után neveztek el Pigcassónak  mostanra elképesztő népszerű lett, saját Youtube, Instagram és Facebook fiókja van. S ha ez még nem lenne elég, egyik alkotása éppen most döntött rekordot: A művész kismalac készített egy festményt, amit egy aukción vásárolt meg egy német gyűjtő, összesen 20 000 euróért. A „Wild and Free”, vagyis vad és szabad című alkotást 72 órával azután adták el, hogy ki lett téve. Ezzel pedig Pigcassó elérte, hogy az ő művészi alkotása hozta a legtöbb bevételt. Korábban egy kongói csimpánzé volt a rekord, akinek 2005-ben készített festményét 14 000 euróért adták el.

 

Ő itt Pigcassó, a festő.Pigcassó sok festményt készített az évek során, és néhányat aukciókon megvásároltak.


 

 

Joanne Lefson segítségével Pigcassó nemrégiben eladta egyik festményét több mint 20 000 euróért egy aukción.


 

 

A „Wild and Free” címmel ellátott festményt mindössze 72 órával azután vásárolta meg egy német ember, hogy felkínálták eladásra.


 

 

Pigcassó munkája rekordot döntött, minden idők legdrágábban eladott, állat által készített alkotás volt.


 

 

A rekord eddig egy kongói csimpánzé volt, 14 000 eurót érő festményével.


 

 

Amikor Joanne észrevette, hogy Pigcassó mindent megevett vagy elpusztított, amik az istállójában hevertek, kivéve néhány régi ecsetet, úgy döntött, támogatja a disznót tehetsége kibontakozásában és megadott számára minden szükséges eszközt, amellyel gyakorolhatja a festészet művészetét.


 

 

Nem telt bele sok idő, mire Pigcassó élt a lehetőséggel és elkezdett festeni – és idővel a festési folyamat együttműködővé tette a sertést és az embert.


 


Forrás:

boredpanda.com

pigcasso.org

A képek forrása: pigcassohoghero / Instagram

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkajánló

További cikkek »