Ma van a Könyvajándékozás Napja


A mai napon nemcsak a Valentin-napot ünnepeljük, de ma van a Nemzetközi Könyvajándékozás napja is, s akik ismernek engem, tudják, hogy sokkal közelebb áll ez a szívemhez. Könyvet nemcsak akkor szeretek ajándékozni, amikor valamilyen ünnep van, hanem bármikor, csak úgy, szívből, szeretetből.
Minden évben február 14-én tartják az International Bookgiving Day-t (Nemzetközi Könyvajándékozó vagy Ajándékozz egy könyvet! napot). Az ünnep önkéntes kezdeményezés, és célja, hogy minden gyermek számára lehetővé tegye, hogy hozzáférjen a könyvekhez, és kedvet kapjon az olvasáshoz. A szervezet 2012 óta működik és a szervezők arra biztatják a felnőtteket, hogy ezen a napon annyi gyermeknek ajándékozzanak egy könyvet, amennyinek csak tudnak, legyen akár a rokonuk, barátjuk, vagy ismerősük gyermeke.
Én viszont egy kicsit másként tervezem a mai napot, és nemcsak gyerekek, de gyermeklelkű felnőttek is számíthatnak egy csodálatos történetre.

A testvéremet már korán reggel megajándékoztam, de az idei évben idegenek sem maradnak ki. Két könyvet – egy magyar nyelvűt és egy angol nyelvűt – csomagolok be, és kiteszem London egyik metrójának bejáratához. Egy harmadik csomagba pedig mesekönyvek kerülnek, hogy a kicsik se maradjanak ki a jóból. Hiszen könyvet nemcsak kapni, de adni is jó.

 

 

Forrás:

Képek: pixabay

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkajánló

További cikkek »