Bűnöző állatok

Bűnöző állatok


5 őrült történet bűncselekményeket elkövető állatokról      
A macskák megszégyenítése és hasonló mémek mindenütt jelen vannak az interneten. Nem görgethetjük a közösségi média fiókjait anélkül, hogy ne látnánk őket. Néha azonban kis kedvenceink, sőt még az állatvilágban élő nagyobb testvéreik is tényleges balhékba keverednek.

Íme, öt történet, ami olyan állatokról szól, akik bűncselekményeket követtek el.

 

1.

Trib Live szerint 2013-ban letartóztattak egy James Shroyer nevű férfit, aki ellopott egy autót és kirabolt egy bankot.

Shroyer azt mondta később a rendőrségnek, hogy azért tette, mert egy beszélő macska mondta neki, hogy ezt meg kell csinálnia. Azt állította, hogy a macska utasította, hogy lopjon el egy Chevy Cavalier-t, és vezessen el a helyi bankba. A bankban aztán a férfi eltakarta az arcát, egy fegyvernek látszó tárgyat mutatott a pénztárgép irányába az eladónak, és készpénzt követelt.

 

 

A betörő macska a címlapra került

 

Elvette a készpénzt az eladótól, és visszatért az autójához. Ott ledobott egy zsák pénzt, amit otthagyott és összesen csak 582 dollárt vitt magával.


Shroyer védekezése a bank kirablása miatt – "A macska rávett engem erre."  


Kicsivel később elfogták, amikor elvesztette uralmát az általa vezetett jármű felett. Shroyer kihallgatásakor azt mondta a rendőrségnek, hogy a macska mondta neki, hogy tegye meg mindezt. Mondanom sem kell, hogy Shroyer nemcsak börtönbüntetést kapott, hanem mentális egészségügyi értékelést is, hogy beszámítható-e. Hiszen ahogy ez várható volt, senki nem hitt neki. A macska nem kapott büntetést.

 

2.

Az Imperfect Parent közzétett egy cikket egy Speedy nevű svájci macskáról, aki folyamatosan apró tárgyakat lop el a környék udvarairól, és hazaviszi őket. A macska gazdája arról számolt be, hogy Speedy hazahozza ezeket a tárgyakat, például kesztyűt, sálat, zoknit, de még fehérneműt is.

 

 

Speedy gazdája úgy döntött, közli a szomszédokkal, hogy a macskája tolvaj

 

Speedy gazdája hirdetményeket tett közzé a városban, amelyen informálta a környék lakóit, hogy az ő macskája bizony lop, és azt javasolta az embereknek, hogy nézzék át, hiányzik-e valami az otthonukból és menjenek át hozzá és nézzék meg, hátha a macska elhozta.  

 

3.

Nemcsak a macskáknak van bűnöző hajlama. 2017 augusztusában a KXII televíziós csatorna arról adott számolt be, hogy egy kutyát vádolnak egy rablással. A szóban forgó otthon tulajdonosa egy vasárnap kora reggel arra ébredt, hogy lépteket hall a házában. Becsukta a hálószoba ajtaját, amikor meglátott egy kutyát, mert fél tőlük, és kiáltott a gyermekeinek – ezzel akaratlanul is elriasztva a leendő rablót.

 

 

Nyilvánvaló, hogy a kutya még a hűtőszekrényt is ki tudta nyitni, és kivette magának a rágcsálnivalót

 

Amikor végre kijött a szobájából, a háza fel volt dúlva, különféle elektronikai eszközök és hús hevert a padlón, és lépteket hallott a háza előtt. A rendőrség később elfogta otthonában a rablót, aki lopni próbált.

A kutya gazdája azt állította, hogy kutyája elmenekült előle a reggeli sétájukon. A helyi rendőrkapitány megjegyezte, hogy hallott már arról, hogy kutyák elcsennek egy-két falatot otthonról, de arról, hogy bárhova is betörnének, még soha.

 

 

A legkeményebb otthoni ételtolvajok

 

4.

Kiderült, nem csak házi kedvenceink élnek vissza vendégszeretetünkkel, de még a vadon élő állatok is követnek el bűnös cselekedeteket. A Durango Herald értesülései szerint 2017-ben Coloradóban történt egy eset, amelyben egy medve nemcsak betört egy SUV autóba, de sikerült kioldania a rögzítőféket is. A jármű legurult a kocsifelhajtón, és a szomszéd postaládájának ütközött.


A medve otthagyta "névjegyét" az autóban


Amikor hívták a seriffet a vizsgálathoz, a jármű üres volt – de azonnal kiderült, ki volt a tettes. A medve lényegében felszakította a terepjáró belsejét, és hagyott egy speciális "névjegykártyát" is, amelyet könnyű volt azonosítani.

 

5.

Írásom utolsó történetéről a Telegraph számolt be. Fokvárost egy Fred nevű pávián-gengszter tartotta rettegésben. Fredet látták élelmet lopni, és autókból női táskákat emelt el. 2010-ben az agresszív, barátságtalan pávián három embert megtámadott és megsebesített, amikor élelmet keresett.Fred egy pávián "banda" vezetőjeként került a nemzetközi figyelem középpontjába


Fredet elfogták, és halálos injekcióval végezték ki, bár volt egy csoport, aki próbálta megvédeni úgy, hogy Fred viselkedése miatt a turistákat vádolta. Véleményük szerint a turisták próbálták megetetni és barátkozni vele, ezért lett durva. A csoport erőfeszítései nem jártak sikerrel, a pávián az életével fizetett tetteiért.

 

 

Forrás:

thevintagenews.com

Fred fotó: factrepublic.com

medve fotó: youtube.com

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkajánló

További cikkek »