A múlt lányai megjósolták a jövőt

A múlt lányai megjósolták a jövőt


A tudósok azt állítják, hogy a jövőt nem lehet megjósolni, és aki ezt teszi, az valójában csak találgat, ha pedig mégis bejön az előrejelzés, az pusztán a véletlen műve lehet. Ám egy 100 évvel ezelőtt a Leeds Mercury újságban megjelent – és nemrég előkerült – hír szerint pont az ellenkezője történt 1923-ban.

Az Észak-Londonban található Wood Green Általános Iskolában az egyik tanárnő arra kérte diáklányait, hogy képzeljék el a jövőt, azt, hogy milyen lesz a nők élete pontosan 100 év múlva, vagyis 2023-ban. 100 évvel ezelőtt a brit diáklányok jóslata meglepő volt… de napjainkban már ez a valóság.

 

A fotó forrása: twitter / dailystar

 

A világ rendkívül sokat változott 1923 óta – szerencsére a nők helyzete is –, de valószínűleg mégsem számított senki arra, hogy amikor a londoni iskolás lányok leírták, milyen lesz a nők élete 2023-ban, akkor az szinte pontosan úgy valósul meg, mint ahogy azt elképzelték.

 

Álljon itt néhány jóslat, amit a diáklányok megosztottak tanárnőjükkel:

A nők nadrágot fognak hordani.

A háziasszonyok elmennek teniszezni, amíg a férfiak otthon maradnak a gyerekekkel, és elvégzik a házimunkát.

A tanároknak nem kell buta gyerekekkel foglalkozniuk; még a kisgyerekek is ismerik majd az ábécét.

A nők sokkal férfiasabbak lesznek.

 

A fotó forrása: X / 1924 Live

 

A huszadik század első felében egészen más volt elfogadott, mint jelenleg. A nadrág még szokatlan volt a nők gardróbjában, manapság már nem attól tartják a nőket nőknek, hogy szoknyát viselnek, és hogy nőiesen viselkednek. A háziasszony elsődleges feladata a gyerekek nevelése, a háztartás vezetése volt. Munkába a férfiak jártak, a nőkre nehezedő társadalmi nyomás pedig – ami akkoriban megmérgezte a nők életét – mostanra már nagyrészt eltűnt. Az oktatás jelentősen fejlődött és javult az Egyesült Királyságban, és a legtöbb gyerek el tud számolni akár százig is, sőt vannak, akik úgy lépnek be az iskola első osztályába, hogy olvasni is tudnak – bár az már más kérdés, és külön cikket érdemelne, hogy a tanárok osztályaiban valóban nincsenek-e már rossz gyerekek. A tenisz napjainkban már nemcsak hobbi a nőknek, hanem akár a munkájuk is lehet.

Talán az egyetlen eddig nem megvalósult jóslat az, hogy a férfiak végzik el a házimunkát. Több piackutatás során ugyanis kiderült, hogy ez a feladat többségében még ma is a nőkre hárul. Habár a férfiak is egyre többet segítenek otthon, de a felmérések azt mutatják, hogy nagyrészt még mindig a nők csinálnak otthon szinte mindent – de ezúttal nem teljes időben, hanem a munkájuk mellett.

 

A fotó forrása: Suzy Hazelwood / pexels.com

 

Azonban szeretném csendesen megjegyezni, hogy bár ez az újságcikk – amit az újságból vágtak ki – egyre inkább terjed a közösségi platformokon, de valójában semmi nem igazolja a hitelességét. A megjelent felvételeken nincsenek olyan jelek, amelyek a cetli eredetét igazolnák, azt pedig, hogy ez az 1923-as Leeds Mercury nevű újságból származik, csak azok állítják, akik elterjesztették az interneten, és nincs más, kézzel fogható bizonyíték ennek megerősítésére.

 

 

Forrás:

1924 Live / Twitter

eng.obozrevatel.com

dailystar.co.uk

Felső kép: A kép illusztráció, a pexels.com oldalról van, feltöltő: Suzy Hazelwood

Tetszett a cikk?

 

Magazin cikkajánló

További cikkek »